sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

being a teacher is hard

Olipas outoa nukkua yheksään asti ku on joka päivä heränny puol seiska. Oli myös outoa ku ei oo minkää näköstä aikataulua eikä rehtori huuda alakerrasta et aamulenkille sieltä. En oikee tiiä viel mitä sitä tänää tekis. Aattelin et ois voinu mennä pyöräilee mut tuol tuulee aika paljo ni en tiiä :/ Sitä miulla on ikävä. Pyöräilemistä. Aurinko paistaa joka päivä mut parit viime päivät on ollu hyvin tuulisia ni on vähä viileempi.

Eilen oli lauantai joten ei siis miulle muita koulu aktiviteettejä paitsi enkun tunti. Perusidea on et vapaaehtoset pitäis enkun tunteja ma-pe mut näillä on maanantaina jotai musiikkia ni maanantain enkun tunti siirrettii lauantaille. Miun oppilaat järkytty ku ne sai tietää ettei miulle makseta tästä ja et jouduin ite ostaa lentoliputki. Ne kysy et mitä ihmettä teen täällä et miks tulin :D noh, samaa mieki ihmettelisin jos joku samalla tavalla tulis suomeen tollee et miks kukaa haluis ei siel oo mitää nii jännää :D

Eile käytii Ms. Sonyeongin kanssa markkinoilla. Gokseongissa on kuulemma tasaisin väliajoin avoimet markkinat. Siel oli paljo kasviksia, kaloja ja jopa kanoja!

 

Käytii myös ostamassa tarvikkeita Kimbabin tekoon enne koululle palaamista. Ruuanlaittaja ahjumma oli kampaajalla, joten mei piti kokata ite (ahjumma = keski-ikäinen nainen) Kimbab on tavallaan korealainen versio sushista. Kalan sijasta sisälle laitetaan erilaisia kasviksia, paistettua kananmunaa ja lihaa. Valinta on oikeestaan sinun, vaan taivas on rajana. Se oli miun eka kerta ku tein mitää tollasta ja se oli kivaa! puolet ajasta meni jo kaikkien ainesosien valmisteluun ja loput ajasta rullien tekemiseen. Eikä se ees ollu vaikeeta, mitä kaikki aina valittaa o.O oppilaat tuli kesken kaiken kyyläämää ja kyselee onko kivaa onko vaikeeta saanko maistaa :D Kaikki oli innoissaa koska korealaiset tykkää kimbabista. Ja se oli tosi hyvää! en ihmettele lainkaa.

Ku viimein ruoka-aika tuli ja nälkäset oppilaat söi miun ja Weipinin tekemää ruokaa nii paljo ku vaan jakso ja haki monesti lisääki, sitä taas muisti yhen syyn miks ruoka-alan ihmisenä on kiva olla. Se on yks maailman parhaimista tunteista ku tekee onnistuneesti hyvää ruokaa ja näkee miten kaikki vilpittömästi nauttii sen syömisestä. Vielä paremmaks kaiken teki se tosiasia ku illalla miun tunnilla kirjotettii enkuks päiväkirjaa ja jokaine miun kolmesta oppilaasta mainitsi "todella herkullisen kimbabin" ja Moonchan jonka enkku on kaikista paras vieläpä kuvaili sitä niin että "maybe because foreigners made our traditional food it tasted different and even more delicious" aaww voi että miun oppilaat on niin sulosia!

Mmm, tässähä tulee iha nälkä tota kuvaa kattoessa.

Enkun tunnin jälkee katottii viel leffa. Ilmeisesti tääl tykätää kattoa paljo leffoja mikä on kyl hyvä asia :D Se oli joku Taiwanialaine leffa jonka Weipinki ties ja se oli hauska vaikken mie ymmärtäny oikeestaa mitää koska ne puhu kiinaks ja tekstitykset oli koreaks enkä mie osaa lukee koreaa viel nii nopeesti. Mut oli se silti iha hauska. Korealaisten huomaavaisuus tuli taas esille ku alotettii leffa ja kaikki kysy eiks oo enkun kielisiä tekstityksiä et mite mie sit ymmärrän mitää mut sanoin niille et se on ok et harjottelen miun koreaa ja kaikki oli vaikuttuneita :D

Vielä lisää jos haluutte kuulla korealaisten huomaavaisuudesta ni perjantaina miun tunti ei menny turhan hyvi koska tehtiinki yllätysreissu iltapäivällä eikä miulle jääny paljon aikaa valmisteluun joten se mitä olin aatellu et tehtäis ei toiminukaa eikä miulla ollu plan B:tä. Sen lisäks kaikki (mie mukaan lukien) oli tosi väsyneitä. Niinpä tunnin loputtua ku mentii kattoo mitä Weipinin luokka tekee ja niil oli bingon pelaamine lopuillaa ja ne oli tehny ties mitä. Itsekriittinen minä tulin huonolle tuulelle koska moitin itteäni et pitäis valmistautua paremmin ja olla ahkerampi. Dohoon tuli kysymää miks miul on sellane ilme ja vakuutteli et oon hyvä opettaja ja takasi asuntolaa tultuamme lähetti vielä yhen tytöistä parantamaa miun mieltä kertomalla et se haluis olla paljo mieluummi miun tunneilla :D voi näitä

Mut tosiaan ei oo ihan helppoo olla opettaja. Nimittäi lauantainki tunnille olin varannu et ok luetaa näitä lehtisiä mitä sain järjestöltä äänee ja harjotellaa ääntämistä, mut sit ku Moonchan näki ne se sano ettei Dohoon ja Changhoon taida ymmärtää mitä niissä sanotaan. Se siitä sitte XD pitää varmaa seuraavaks suosiolla siirtyä koulun enkun kirjojen pariin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti