perjantai 28. maaliskuuta 2014

second day of evaluation

Uuh, toka päivä! Mm, tosi kiva ja pitkä päivä. En saanu oikee nukuttua yöllä, johtu varmaa siit et oli kuuma ja olin edellisen yön nukkunu ainaki kymmene tuntia joten liikaa unta miulle :D aamu alotettii tyypillisellä korealaisella leikillä. Vähän sama ku mitä suomessa on et piirretään kaverin selkään jotain ja sen pitää piirtää se seuraavan selkään, mut sen sijaan et piirrettäis selkään pitää elehtiä kehollaan jotenki mikä kuvaa sitä sanaa. Arvatkaa kuka sai aina keksiä kaikki eleet? me of course. Se oli vähä hankalaa mut iha hauskaa XD 

Sit meil oliki lähinnä asiajuttua, tietoa projekteista ja korean kulttuurista. Päiväruoka käytii ryhmän kanssa syömässä ulkona, BW (järjestö) anto meille rahaa että missionne on etsiä tämä rakennus ja ottaa kuva todistusaineistoksi ja sit käykää syömässä jotai korealaista. Mei piti ettiä Hongik University mikä oli helppo, tosi nätti ja iso paikka btw, ja käytii syömässä ddeokbokkia josta kuvan saatte myöhemmi. It was good. 


Jouduttii tekee paljo sellasia tehtäviä että mitä ajattelette näistä jutuista, keskustelkaa ryhmän kanssa, kirjottakaa isolle paperille ja esittäkää kaikille. Muuten kiva mut ei riittävästi aikaa miulle pohtia enemmä :D Yhten kertana mei piti suuntaa antavasti suunnitella ekan viikon tunnit ja manageri TJ joka meille ne tunnit piti näki et mie tuskailin sen kaa koska se oli hankalaa!! ja ku miun ja Weipinin vuoro esittää tuli TJ sano leikkisästi kiusaten et tää esitys kestää varmaa minuutin XD miks minuu kiusataa!!!!! hahahaa no eei TJ on tosi hauska ja mukava, jutellaa paljo ja heitetää läppää. Korealaiset on nii hauskoja XD


Meil kävi kolme amerikkalaista tyttöä kertomassa omista kokemuksistaa jotka on ollu koreassa jo nyt seittemä kuukautta. Sit meil oli pien tietokilpailu koreasta ja mie olin yks voittajista ja sain palkinnoks pillin, sellane you know kätsä kunnolline enpähä eksy (lol thanks) hahahaa. 


Pitkän päivän päätteeks (kello kaheksan) mentii läheisee ravintolaa syömää uppopaistettua kanaa ja kaljalle. Se on hyvin yleinen yhdistelmä mitä korealaiset harrastaa. On myös tosi yleistä et pitkän työpäivän jälkee mennää työporukalla tolla tavalla syömää ja juomaa. korealaine kalja maistuu aika lailla samalta ku suomessa, en toki mikään ekspertti ole. Ei ehkä iha yhtä vahvan makusta. TJ tuli vähä jälkeepäi ja toi paikalle BW:n presidentin (i know kuulostaa hassulta) mut se on siis se itse isoin pomo. Semmone melkei viiskymppine mies. Sen kaa oli iha hauska jutella ku se istu mei pöytää. Se on jopa käyny suomessa pari vuotta sitte! ei ollu kuulemma ikinä enne nähny nii paljo lunta. Se tääl onki hassua et ku sanon et oon suomesta ensinnäki kaikki tietää missä se on, mitä siel on ja monella on suomalaine kaveri minkä ne on tavannu ulkomailla, moni sanoo et ois kiva mennä suomee mut se on tosi kallista ja Weipin on lukenu kirjan suomalaisesta koulusysteemistä. Hämmentävää!


Kaikki korealaiset ku esittelee meitä vapaaehtosia toiselle korealaiselle kaikki huomauttaa et tää tässä puhuu tosi hyvi koreaa ja mie oon sellai älkää antako miusta liia hyvää kuvaa en mie viel NII hyvä oo, kaikki on vaa vaikuttuneita koska kuulemma äännän yhtä hyvi ku ite korealaiset, mut se nyt onki suomalaisille helpompaa. 


Syömisen ja juomisen jälkee viel lähettii vapaaehtoiskavereitte kaa käymää kapungilla kahvilla ja kävelee. Korea näyttää nii erilaiselta pimeellä ku katukauppoja ja -ruokapaikkoja on kaks kertaa enemmä ja valoja on yhtäkkiä joka puolella paljo ja ihmisiä on kolme kertaa enemmä kaduilla. ostettii myös vaniljajäätelöä tuoreen hunajan kanssa. Sen kanssa niiku annettii pieni pala hunajakennosta ja se oli toooosi eri makusta ku purkkihunaja ja toooosi hyvää. Ja kallista. Mut oli se ehkä sen arvosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti