tiistai 20. toukokuuta 2014

daily schedule

Tajusinpa tässä etten oo vielä muistanu tehä tällästä postausta miun arkielämästä. Nyt oon jo loppupuolella projektia (nyyh) joten ois korkee aikaki. Tosin, vaikka meillä on aikataulu se on tosi joustava sen mukaa mite tilanteet muuttuu ja mitä rehtorilla on suunnitteilla. Joskus sää muuttaa suunnitelmia, joskus meil on jotai muuta menoa, joskus mennää käymää jossai tai muuta. Eli joka viikko on vähä erilaine, mut on meillä silti se perusidea jonka pohjalta mennään. 

Koulua on kuutena päivänä viikossa maanantaista lauantaihi, sunnuntait on täysin vapaat kaikille. Sillon saa nukkua nii pitkää ku haluu ja oppilaat saa pelata tietokoneilla yms tehä mitä huvittaa. Sunnuntain lisäks maanantai on miulle helppo päivä koska maanantaisi ei oo enkkua eli miulla on vaa aamupäivällä ulkohommia ja loppupäivä yleensä vapaa. Keskiviikkosi on farmipäivä mikä tarkottaa ulkohommia aamulla kahteentoista asti ja iltapäivällä vielä jatkuu tunnin tai pari.

6:30
herätys. Reksi soittaa puhelimestaa aamulaulua jota kaikki vihaa. Mie yleensä nukun lähes seittemää asti koska oon laiska :D oppilaat alottaa päivän imuroimalla/pyyhkimällä lattiat. Jep, joka ikinen päivä.

7:00
aamulenkille! tehään noin puolen tunnin lenkki mikä sisältää vuorelle kiipeemistä, huh huh

8:00
aamupala. Koreassa aamupala ei eroa päivän muista aterioista mitenkään, eli syödään ihan kunnon ateria riisin, keiton ja lisukkeiden kera.

9:00
ulkohommia noin kahen tunnin ajan, joskus enemmä ja joskus vähemmä. Sisältää sekä puutarhahommia, kasvimaalla ja pellolla työskentelyä. Ku hommat on tehty miulla on vapaata, muut opiskelee.

12:30
päiväruuan aika. Jälleen riisiä ja lisukkeita. Syyään aika usein kalaa mut joskus saattaa olla kananugetteja tai lihaa. Syönnin jälkee oppilailla on vapaa-aikaa kello kahteen asti jonka yleensä vietän niitten kaa. Miulla on usein koko iltapäivä vapaa. Se menee blogia ja päiväkirjaa kirjottaessa sekä enkun tuntia suunnitellessa. 

18:00
iltaruoka ja päivän viimene tilaisuus syödä. Iltapäivällä en myöskää syö mitää enne illallista paitsi välillä on jotai välipalaa. Aluks oli hankala tottuu syömää vaa kolme kertaa päivässä mut ei se nyt niin paha oo. Jälleen riisiä! ihme kyllä en oo kyllästyny riisiin, tykkään siitä. Mikäli enkun tunti pidetään meen valmistautumaa siihe syönnin jälkee. Aina nimittäin ei oo tuntia erinäisistä syistä. Viime kerralla ku kysyin reksiltä onko tuntia se sano että tee niiku haluut, pidä tunti tai oo pitämättä mut jos pidät ni pidä mahollisimman lyhyt tunti :D i like this school!

19:00 - 20:00
enkun tunti~ mie saan oikeestaa tehä iha mitä ikinä haluun, mut tietty sen pitää harjoittaa enkun kielen taitoja. Tunnin jälkee miun päivä on ohi, oppilailla on viel opiskelua puolee kymmenee asti. Joskus ne jää koululle reksin kaa mut yleensä kävellään yhessä halki pimeyden asuntolaa.

Perjantaisi ja lauantaisi katotaan aina joku leffa enkun tunnin jälkeen. Mie yleensä kirjotan päiväkirjaa tai selaan nettiä viel hetken ja yhentoista maissa käyn nukkumaa. Miun lempihetket päivästä on aamupäivän ulkohommat ja illan enkun tunnit. Syy on ihan yksinkertaisesti siinä että sillon saan parhaiten vietettyä aikaa miun kavereitten kanssa. Ainoostaa su ja ma on vähä yksinäistä tai paremminki hukkausta, mut muute miulla ei kyllä oo paljo aikaa tehä mitää ihmeellistä. Niiku sanoin meil usein on kaikkee jännää iltapäivisiki. 

Se on yks juttu mist oon halunnu huomauttaa. Monet kaverit ja perheenjäsenet laittelee viestiä kysellen kuulumisia sun muita mikä on toki kiva ja saa niin tehä, mut ei pidä sit ihmetellä jos en vastaa. Miul ei yksinkertasesti oo aikaa. Usein miulla on hädin tuskin aikaa kirjottaa päiväkirjaa omia ajatuksia ja hauskoja tapahtumia ylös muistoks (minkä koen tärkeeks tulevaisuutta ajatellen). Senhä takia mie kirjotan tätä blogia et saatte lukee mitä miulle kuuluu, enkä tätäkää ehi kirjottaa nii usei ku haluisin. Mites tän nyt sanois... miulla ei oo aikaa aatella suomea nyt. Etenki nyt ku aikaa on enää about kuukaus haluun keskittyy nyt vaa tähä ja miun elämän tekee paljo helpommaks jos mie en aattele suomea. Jos aattelee suomea liikaa tulee vaa koti-ikävä. Siks saatan välillä vaa sulkee kaikki teiät pois mielestäni enkä vastaa viesteihi. Ei siinä oo mitään henkilökohtasta. Kiitos ja kumarrus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti